Informatie

Openingstijden:

ma: 10:00 - 18:00
di: 10:00 - 18:00
wo: 10:00 - 18:00
do: 10:00 - 18:00
vr: 10:00 - 18:00
za: 10:00 - 17:00
zo: gesloten


Sat-PC Electronic
Pieter Calandlaan 79A
1065 KK AMSTERDAM
tel. 020-6151000

info@satpc.nl

KvK: 34194892

RDW erkend fotograaf:


Official dealer van:Wij zijn gecertificeerd voor het maken van officiële pasfoto's:
 

Amiko Mini HD SE (Second Edition)

Amiko Mini HD SE (Second Edition)
Klik om te vergroten
Prijs: € 89,00
Model: min HD_SE
Merk: Amiko

De Amiko Mini HD SE is een zeer compacte satelliet ontvanger. Deze Full HD ontvanger beschikt over een interne Conax Multi kaartlezer (geschikt voor CanalDigitaal/TVVlaanderen/TeleSAT). De Second Edition is de opvolger van de zeer succesvolle Amiko Mini HD. De SE beschikt over een snellere en krachtigere processor en een nummiek display.

 

De kaartlezer kan gebruikt worden voor het lezen van o.a. de CanalDigitaal, TVVlaanderen en TeleSAT smartcard. De Amiko Mini HD SE fungeert door het aansluiten van een externe harde schijf als een volwaardige personal video recorder. U kunt opnames maken en afspelen. Wanneer een extern opslag medium is aangesloten kunt u tevens gebruik maken van de Timeshift functionaliteit. Dit is erg handig wanneer u tijdens een live uitzending het beeld wenst te pauzeren. De Amiko Mini HD wordt geleverd met een IR oog en montage stickers waarmee u de ontvanger achter uw televisie kunt bevestigen. De ontvanger beschikt over een 12V aansluiting.

Dankzij het compacte formaat en de 12V aansluiting is de Amiko Mini HD een ideale ontvanger voor gebruik in de camper, caravan, boot of vrachtwagen. Het is ongelofelijk maar de ontvanger beschikt zelfs over een ethernet aansluiting. Wanneer u de ontvanger aansluit op het internet kunt u met de Amiko Mini HD youtube video's afspelen, weersverwachtingen bekijken en RSS feeds volgen. Deze Amiko Mini HD beschikt praktisch over alles wat u zich wenst. Zo kunt u gebruik maken van de Elektronische Programma Gids, teletekst pagina's bekijken en favorieten lijsten aanmaken. Kortom een volwaardige Full HD satelliet ontvanger in een klein jasje.


Totaal TV Test -  Editie 08, 2013

Onlangs is de Amiko Mini HD als PERFECT beoordeeld door TotaalTV U kunt de beoordeling lezen op www.totaaltv.nl of de testdownloaden als PDF.

Waardering: ✭✭✭✭✭
+ Makkelijke bediening, betrouwbaar
- Geen common interface slot
Onze beoordeling in de hardwaretest: Perfect
Lees de uitgebreide test op www.totaaltv.nl

Verrassend klein, verrassend goed Kan Amiko met de kleine Mini HD ontvanger dezelfde kwaliteit bieden als bij de grotere modellen? Totaal TV legde het kleintje onder de loep. In deze tijd van het jaar, waarin veel mensen eropuit trekken, zien we veel kleine ontvangers op de markt verschijnen voor gebruik in camper, caravan of op de boot. De Amiko Mini HD is in dat opzicht ideaal. De ontvanger is ongeveer tien centimeter breed en weegt nog geen 250 gram. Wie de ontvanger wil wegstoppen in een kastje of achter de televisie kan hem via het meegeleverde infrarood-oog gewoon bedienen. Aan de onderkant is heel subtiel een interne kaartlezer weggewerkt. De ontvanger heeft voldoende aansluitmogelijkheden, met naast HDMI een A/V-uitgang voor oudere televisies, wat in caravans natuurlijk nog wel eens voorkomt. Het is prettig dat de Amiko Mini HD op 12 volt werkt. Zo kunnen we de ontvanger op reis ook zonder netstroom via een accu gebruiken. Voor aansluiting op het net levert Amiko een externe voedingsadapter mee. Prettig zijn ook de uitgebreide bevestigingsmogelijkheden. We kunnen de ontvanger aan een wand bevestigen of met een stevig rubberblok achter de tv. In de doos vinden we verder nog een duidelijke Engelstalige handleiding en een prima afstandsbediening met batterijen. De eerste installatie is eenvoudig en voor iedereen uitvoerbaar. Als we de Nederlandse taal selecteren, worden direct de bijbehorende instellingen gekozen. De menustructuur is simpel en daardoor heel gebruiksvriendelijk. De beeldkwaliteit is uitstekend. Dat geldt zowel voor HD- als SD-zenders. Via de A/V-uitgang is het beeld natuurlijk van mindere kwaliteit, maar toch nog heel acceptabel. Voor directe ontvangst van CanalDigitaal en TV Vlaanderen vinden we een snelwerkende fastscan-functie. Verder is er een blindscan-optie. De ontvanger is ook prima thuis te gebruiken en ondersteunt alle DiSEqC-protocollen. Thuisgebruik krijgt extra mogelijkheden als we de Amiko Mini HD op het thuisnetwerk aansluiten. Zo kunnen we bijvoorbeeld video’s via YouTube of het weerbericht bekijken. Met de USB-poort kunnen we de Amiko Mini HD gebruiken voor opnames en timeshifting, maar ook als mediaspeler. De Amiko Mini HD ondersteunt beeldformaten tot maar liefst 1080p, en kan ook foto’s en muziek afspelen. Het opwaarderen van de firmware moet handmatig gebeuren, en dat gaat het handigst via USB. De firmware is ook belangrijk voor de interne kaartlezer. Deze is namelijk standaard vanuit de fabriek niet geschikt voor de door CanalDigitaal en TV Vlaanderen Nagra/Mediaguard-codering, maar met de juiste firmware wordt hij dat wel. Wat ons betreft is deze Amiko de campingontvanger van 2013: klein, fijn en betrouwbaar.

Bron: TotaalTV Tekst: Jarco Kriek

Geef beoordeling
Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht            Goed

Voer onderstaande code in:

Amiko Mini HD SE (Second Edition)
Klik om te vergroten
Amiko Mini HD SE (Second Edition)
Klik om te vergroten